Innramming

– håndarbeid, malerier, fotografier, kunsttrykk og mye annet skifter karakter når de får riktig ramme rundt seg. 

I butikken vår i Alta har vi vårt eget rammeverksted hvor vi har drevet med innramming i over 45 år. Vi har opparbeidet oss en solid erfaring og kunnskap innenfor faget, og du kan trygt levere inn dine dyrebare bilder og kunstverk til innramming hos oss.

Rammeverkstedet

Håvar og Vilde på rammeverkstedet er eksperter på å finne riktig ramme og passpartout til dine bilder, samt ta hensyn til dine ønsker.

På rammeverkstedet finnes et bredt utvalg av lister, spesialmaskiner for tilkapping, sammenføying og montering.
Vi har et stort utvalg av rammelister på lageret, samt at vi bestiller inn etter kundens ønske. Alt fra trerammer til stålrammer, i ulike tykkelser, dybder og mønstre. 

Ved valg av glass er det viktig å tenke på hvor bildet skal henge. Vil det skinne sol på bildet? Eller skal det henge en plass der det er stor sannsynlighet at folk kan komme borti bildet? Vi hjelper deg med valg av glass.
Vi kan tilby:
– klart glass
– Art glass (UV-beskyttet og refleksfritt)
– matt glass
– akrylglass

PASSEPARTOUT

Vi anbefaler å bruke passpartout, dette for å bevare bildet lengst mulig. Ved bruk av passpartout skaper man et lite luftrom mellom bildet og glasset, som gjør at man forhindrer at bildet kommer i kontakt med glasset. Uten passpartout kan det bygge seg opp kondens som fører til fuktflekker og mugg på bildeflaten.
Passpartout har også i oppgave å skape dybde og en fin avslutning rundt bildet, den gir et fint rom mellom bildet og den harde rammen.
Vi har passpartout i mange flotte farger, og bruker kun syrefri kartong
/produkter. 

I butikken vår har vi også et utvalg av ferdige rammer som vi kan tilpasse passpartout til. Disse er av god kvalitet og i mange fine utførelser.

Kom gjerne innom å ta en titt på utvalget vårt. Vi er klare til å gi deg sin ekspertise, og hvis ønskelig, gi deg et uforpliktet tilbud.  

Velkommen!